صحنه فیلمبرداری پر از لوازم خطرآفرین است؛ از چراغهای داغ گرفته تا سیم و جریان برق. استفاده نادرست از هر یک از این وسایل میتواند منجر به یک حادثه شود. پس اولویت، اول برقراری امنیت برای تیمِ پشت و جلوی دوربین است.
صحنه فیلمبرداری هر چقدر شلوغتر باشد، (و ابزار سنگین یا داغ بیشتری در آن باشد) اقدامات امنیتی باید با احتیاط بیشتری انجام بگیرند. گذشته از برقراری نظم، که حرف اول را میزند، هفت شیوه پیشنهادی زیر، به منظور بالابردن امنیت برای تیم فیلمبرداری به کار میآیند.
۱- نظارت فنی: همیشه به لحاظ فنی، بر لوکیشن نظارت داشته باشید. محلهای خطرآفرین، منابع برق، و راههای فرار در صورت بروز اتفاق اورژانسی را از قبل بشناسید. دراین مطلب به اینکه چه مواردی در لوکیشن فیلمبرداری حائز اهمیت هستند، اشاره کردهایم.
۲- مدارهای برق را شناسایی و جدا کنید: قطعا شما نمیخواهید که با وصل کردن مقدار زیادی برق به یک جا، فیوز را بسوزانید.
۳- جعبه تقسیم برق را پیدا کنید: اگر احیاناً یک فیوز پرید، بهتر است قبل از آنکه همهجا تاریک بشود، سراغ جعبه تقسیم بروید.
۴- کار را برای آتشنشانی راحت باقی بگذارید: اطمینان پیدا کنید که برای خروج از ساختمان در هنگام وضعیت اورژانسی، راه امنی وجود دارد و ترتیبی دهید که این راههای خروجی و درها، جلویشان مسدود نبوده و دسترسی به آنها راحت باشد.
۵- کابلهای برق را دستهبندی و مرتب گنید: سیمها را دستهبندی کنید و حتیالمقدور به کناری بزنید تا زیر پا یا ماشین نماند و پاره یا زخمی نشود.
۶- با تیم فیلمبرداریِ خود ارتباط بگیرید: در حال انجام هر کاری که هستید، با تیم خود ارتباط برقرار کنید و از جای قرارگیری آنها و شرایطشان آگاهی داشته باشید.
۷- از پایه پرچم (C-stand) به درستی استفاده کنید: پایه پرچمها میتوانند بسیار خطرآفرین باشند چون با نورهای داغ، و ابزار سنگین سر و کار دارند. حتما شیوه کار با پایه پرچم را به طور دقیق بلد باشید تا به کسی آسیبی نرسانید.
برگردان: امیر محقق